Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού!!!




5 Οκτωβρίου 2015 σήμερα και σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δράσεις στα πλαίσια της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός  άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».
Στο δικό μας σχολείο σήμερα ήρθε μία πορτοκαλί μασκότ, η Αθηνά, όπως την είπε η κυρία και μαζί της έφερε ένα βιβλίο στο οποίο είδαμε πολλές φωτογραφίες από αθλήματα. Με αφορμή το βιβλίο αυτό μιλήσαμε για τους Ολυμπιακούς αγώνες, τα αθλήματα των Αγώνων αυτών, παρατηρήσαμε τους Ολυμπιακούς κύκλους, ζωγραφίσαμε και αναφερθήκαμε στα Ολυμπιακά Ιδεώδη παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο, που είναι μία εξαιρετική προσπάθεια μαθητών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.                                                                 
Συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο, αγώνας δίκαιος και σωστός, χαρά της συμμετοχής, ειρήνη, ισότητα, δικαιοσύνη είναι μερικές από τις έννοιες που προσεγγίσαμε και μέσα από το βίντεο, αλλά και μέσα από τις δικές μας αθλητικές δραστηριότητες.
Κι επειδή όλοι δεν είμαστε ίδιοι, αλλά είμαστε ίσοι και πρέπει να έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες στη ζωή, οι συνάνθρωποί μας που έχουν κάποια ιδιαιτερότητα κι είναι διαφορετικοί από εμάς έχουν κι αυτοί δικαίωμα να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι είμαστε πολύ πολύ υπερήφανοι για αυτούς.
Βλέποντας, λοιπόν, την προσπάθειά τους και τη θέλησή τους για αγώνα ξεχνάμε τις λεξούλες που δε μας αρέσουν καθόλου, όπως για παράδειγμα το "δεν μπορώ","δε θέλω","βαριέμαι" και μαθαίνουμε τις λεξούλες που δείχνουν ότι ξέρω να αγωνίζομαι, όπως "προσπαθώ","συμμετέχω","θα τα καταφέρω"και άλλες.
Ζωγραφίσαμε τα αθλήματα που μας αρέσουν...












Ζωγραφίσαμε τους Ολυμπιακούς κύκλους και μάθαμε τι σημαίνουν...
(και ήρθαμε έτσι σε μια πρώτη επαφή με το σχήμα του κύκλου)...






 








Παίξαμε κι εμείς τα δικά μας αθλήματα, με μεγάλη χαρά για τη συμμετοχή και χωρίς κανένα άγχος για την πρωτιά....









Και, φυσικά, η Αθηνά μας επιβράβευσε χαρίζοντάς μας τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων και μας χαιρέτησε υποσχόμενη ότι θα μας επισκεφθεί ξανά!!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου