Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

Η 28η Οκτωβρίου με πλαστελίνη!!!

     Παίζοντας στις ελεύθερες δραστηριότητες με πλαστελίνη ο Κωνσταντίνος αποφάσισε να κάνει έναν φαντάρο με το όπλο του, που πολεμάει "μπαμ μπαμ τους κακούς"!! Τον ρώτησα για ποιον λόγο πολεμούσε ο φαντάρος και μου απάντησε " γιατί οι Ιταλοί ήθελαν να του πάρουν το σπίτι του και την πατρίδα μας!". Τότε τον ρώτησα πώς μπορεί να δείξει με την πλαστελίνη ότι ο φαντάρος πολεμούσε για την πατρίδα μας κι αποφάσισε να κάνει μία σημαία. Είπε ότι έχει σχήμα ορθογώνιο, μέτρησε πόσες λευκές γραμμές έχει κι έκανε και τον λευκό σταυρό. Επειδή, όμως, δεν βρήκαμε άσπρη πλαστελίνη πήρε λευκό μαλλάκι και ξεκίνησε να μετράει το σωστό μήκος, "για να είναι ίσο με τη σημαία", όπως χαρακτηριστικά είπε!!!
     Χαίρομαι πάρα πολύ όταν προκύπτουν τέτοιες δραστηριότητες από τα παιδιά και, κυρίως, όταν καταφέρνουμε να εμπλέκουμε πολλούς γνωστικούς τομείς κατά την υλοποίησή τους. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό στο έργο μας να ενισχύουμε τα παιδιά σ' αυτό που τους αρέσει να κάνουν και να προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους να περάσουμε τον στόχο που έχουμε θέσει μέσα από την ενασχόληση των παιδιών με κάτι που πραγματικά τους ενδιαφέρει.


Η προσπάθεια του Κωνσταντίνου να μετρήσει το μήκος της κλωστής που χρειάζεται!!!Έγραψε και το "ΟΧΙ"  για να ξέρουμε με ποιούς πολεμούσε ο φαντάρος και ιδού το αποτέλεσμα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου