Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Το σπίτι του Πολέμου και της Ειρήνης!!!!!

    Αφού μιλήσαμε αρκετά για τον Πόλεμο και την Ειρήνη αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε τα σπιτάκια τους και να δούμε ποιοί θα μπορούσαν να μένουν μέσα στο καθένα, με στόχο να μπορέσουν τα παιδιά να αποτυπώσουν τη σκέψη τους για τον Πόλεμο και την Ειρήνη και να ταξινομήσουν τη δραστηριότητά τους στα δύο σπιτάκια.

Έτσι, στο σπίτι του Πολέμου ζει, φυσικά, ο Πόλεμος, ζει ο Φόβος και παιδάκια που φοβούνται, γιατί μπορεί να χάσουν τον μπαμπά τους, αλλά και μανούλα τους, αφού κι εκείνη βοηθούσε τους φαντάρους, ζούνε τα τανκς, τα όπλα, αλλά και μια ραγισμένη καρδιά, γιατί κι αυτή φοβάται και δεν μπορεί να είναι καθόλου χαρούμενη.


Αντίστοιχα, στο σπίτι της Ειρήνης ζούνε ο ήλιος, πολλά χαρούμενα χρώματα, παιδάκια χαρούμενα, πεταλούδες, παιχνίδια, λουλούδια, βιβλία και οι νότες της μουσικής. Επίσης εκεί ζούνε η φιλία, η αγάπη, η καλοσύνη. η ασφάλεια και η χαρούμενη καρδούλα!!!!!
Νομίζω ότι τα μικρά μου Αστεράκια Νηπιάκια αποτύπωσαν με τον καλύτερο τρόπο τον Πόλεμο και την Ειρήνη μέσα από το παιδικό τους μυαλουδάκι!!!! Ελπίζουμε να καταλάβουν έτσι την αξία του αγαθού της Ειρήνης και μεγαλώνοντας να πασχίζουν γι' αυτή και τα οφέλη της!!!!


Και τα δύο σπιτάκια σε αντιδιαστολή , για να συνεχίσουμε τη συζήτησή μας και να επιλέξουμε σε ποιό θα θέλαμε να μένουμε και γιατί. Η απόφαση όλων προφανής...μα, φυσικά, στο σπιτάκι της Ειρήνης, γιατί θα είναι πολύχρωμο και όμορφο, γιατί θα είναι ζεστό, γιατί εκεί θα νιώθουμε ασφάλεια και ζεστασιά, όπως και στο δικό μας σπίτι, γιατί εκεί θα έχουμε σχολείο, που τόσο το αγαπάμε, γιατί εκεί θα έχουμε φαγητό και πολλά παιχνίδια, γιατί εκεί θα ακούμε μουσική και Χόκυ Πόκυ και τον Ντούτσε και το "Πήραμε το Αργυρόκαστρο και πάμε παραπέρα, τύραννοι ΑΕΡΑ" (!),
γιατί εκεί θα μπορούμε να φυτεύουμε λουλούδια, όπως κάναμε στο σχολείο μας και θα μας τα χαλάνε οι βόμβες και γιατί η καρδιά μας δε θα είναι ραγισμένη, αλλά πάντα χαρούμενη!!!!
Εξαιρετικά τα Αστεράκια Νηπιάκια μας!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου