Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

1η Οκτωβρίου " Ημέρα αφιερωμένη στον παππού και τη γιαγιά"


Ένα τραγουδάκι εξαιρετικά αφιερωμένο στους παππούδες και τις γιαγιάδες των μικρών μας του Λάκη Βαρθαλίτη!!!!
 Η 1η Οκτωβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στην Τρίτη ηλικία. Στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, που τόσο μας αγαπάνε και, φυσικά, μας κάνουν όλα μα όλα τα χατήρια (κι ας φωνάζει η μαμά!)!!!
Δε θα μπορούσαμε, λοιπόν, να μη μιλήσουμε με τα Αστεράκια Νηπιάκια μας για αυτούς τους γλυκύτατους ανθρώπους της ζωής μας κι ο καθένας μάς εκμυστηρεύτηκε τι κάνει με τη δικιά του γιαγιά και τον δικό του παππού. "Πηγαίνουμε βόλτες, μαζεύουμε ντομάτες, μας αγοράζουν δώρα, μας δίνουν λεφτά, τους βοηθάμε στον κήπο, μας κάνουν φαγητό, τρώμε μαζί τους αν λείπουν η μαμά κι ο μπαμπάς, αλλά τις Κυριακές και όλοι μαζί, ταϊζουμε τις κοτούλες, παίζουμε, τους αγαπάμε και πολλά πολλά άλλα πράγματα..." 
-Πώς νιώθουμε εμείς γι' αυτούς;
" Τους αγαπάμε, τους χαϊδεύουμε, τους κάνουμε αγκαλιές, τους τυραννάμε πολλές φορές, τους φροντίζουμε, τους κάνουμε παρέα..."
-Τι πρέπει να κάνουμε γι' αυτούς, ώστε να νιώθουν όμορφα;
"Να μη τους τυραννάμε, να μη τους λέμε κακές λέξεις, να τους αγαπάμε, να τους αγκαλιάζουμε, να τους φιλάμε, να τους αγοράζουμε μπλούζες και ζακέτες, να τους αγοράζουμε παπούτσια, να τους βοηθάμε όταν κάτι είναι δύσκολο και βαρύ, να τους φροντίζουμε όταν αρρωσταίνουν..."
Ένα φιλί, γιατρικό για όλα!!!!

Πόση ευτυχία κρυμμένη στα πρόσωπα!!!!

Γλυκύτατοι οι παππούδες μας!!!

Οι δικοί μας οι παππούδες είναι έτοιμοι για όλα!!!!

     Αποφασίσαμε, επίσης, να τους πάρουμε συνέντευξη, να τους κάνουμε,δηλαδή, κάποιες ερωτήσεις για την παιδική τους ηλικία, για να δούμε τι έκαναν κι εκείνοι όταν ήταν παιδιά. Τους ρωτήσαμε ποιό ήταν το αγαπημένο τους φαγητό, το αγαπημένο τους παιχνίδι, αν ήταν ήσυχα παιδιά και τι τους έκαναν οι γονείς τους αν δεν ήταν φρόνιμοι, αν θυμούνται το πρώτο τους σχολείο, τη δασκάλα και τους συμμαθητές τους και άλλες ερωτήσεις. Η συγκίνησή τους για το ταξίδι στο χρόνο δεν περιγράφεται. Τέλος, τους ετοιμάσαμε και ένα δωράκι, η πρώτη μας κατασκευούλα για φέτος, απλή κι όμορφη. Μία καρτούλα με τον παππού και τη γιαγιά, όπου προσπαθήσαμε, όπως μπορούσε ο καθένας να γράψει ότι τους αγαπάει πολύ!!!
Χρόνια πολλά παππού και γιαγια!!!!
Σας αγαπάμε πολύυυυυυυ!!!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου