Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Εξασκώντας την αδρή και λεπτή μας κινητικότητα!!



      Αδρή κινητικότητα ονομάζουμε τις κινήσεις που κάνει το παιδί, από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του, για να στηριχτεί, να μετακινηθεί, να κουβαλήσει κάτι. Είναι η στήριξη στα τέσσερα, το μπουσούλημα, το περπάτημα, το τρέξιμο, το πέταγμα αντικειμένων, η κλωτσιά, το ανεβοκατέβασμα σκάλας και άλλα.
      Λεπτή κινητικότητα ονομάζουμε την ικανότητα του παιδιού να χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του και να χειρίζεται με επιδεξιότητα τα αντικείμενα.
    Στο νηπιαγωγείο καθημερινά δίνονται ευκαιρίες στο παιδί να εξασκηθεί, ώστε να αναπτύξει την αδρή και λεπτή του κινητικότητα ( τρέξιμο στην αυλή, παιχνίδια αυλής, όπως τουβλάκια, στεφάνια κ.α, κόψιμο χαρτιών με το χέρι, κόψιμο με το ψαλίδι, μεταφορά αντικειμένων και πολλές πολλές άλλες δραστηριότητες) είτε στο ελεύθερο παιχνίδι, είτε σε οργανωμένες δραστηριότητες.
     Για την ημέρα αυτή επιλέξαμε φύλλα εφημερίδας, με στόχο να ασκήσουμε λεπτή και αδρή κινητικότητα και να γνωρίσουμε ταυτόχρονα τα μέρη του σώματός μας. Έτσι, λοιπόν, το παιχνίδι ξεκίνησε. Ακούγαμε μουσική και τοποθετούσαμε το φύλλο εφημερίδας, όπως μας έλεγε η κυρία.
ψηλά, πάνω απ' το κεφάλι μας....

πάνω στο κεφάλι μας...

με το ένα χέρι μας ψηλά...
και πολλές πολλές άλλες οδηγίες!!!!!!


Αφού τελειώσαμε, τσαλακώσαμε τις εφημερίδες μας (και μας άρεσε πάααααρααααα πολύυυυ)


και στο τέλος πετάξαμε τα μπαλάκια μας πολύ πολύ ψηλάααααα!!!!!!!!!! (καταλαβαίνετε από τα πρόσωπα των παιδιών πόσο το ευχαριστηθήκαμε αυτό)



Κι επειδή στο σχολείο μας τίποτα δεν πάει χαμένο, ανοίξαμε και πάλι τα "εφημεριδένια" μπαλάκια μας και τα κάναμε κλαδιά, για να κάνουμε ένα φθινοπωρινό πρωτότυπο ονοματόδεντρο, χρησιμοποιώντας και τα αρχικά μας!


και ιδού το αποτέλεσμα!!!!!!!!!!

Επίσης, σε άλλη δραστηριότητα πάλι με τη χρήση εφημερίδων και για την εξάσκηση της λεπτής μας κινητικότητας, κόψαμε με το χέρι μικρά κομματάκια εφημερίδας και δημιούργησε ο καθένας σε ατομική εργασία ένα φθινοπωρινό δέντρο, το οποίο, όμως, ξέχασα να φωτογραφίσω!!!!!



ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!





  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου