Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

       Και κάπως έτσι ξεκινάμε για φέτος την οργάνωση του ολοήμερου τμήματος. Λιγότερες δραστηριότητες συνολικά, αλλά θέλω να πιστεύω το ίδιο δημιουργικές κι ευχάριστες για τα Αστεράκια Νηπιάκια μου!!!
      Κανόνες, κανόνες, κανόνες....όταν το 80% της τάξης είναι προνήπια οι κανόνες πρέπει να τίθενται από μηδενική βάση και να τους λέμε ξανά και ξανά και ξανά. Επιστρατεύθηκαν και φέτος ο μάγειρας Νοστιμούλης στην τραπεζαρία μας, ο οποίος είναι πολύ χαρούμενος όχι μόνο όταν τρώμε το φαγητό μας, αλλά και όταν βλέπει ότι τηρούμε όλους τους κανόνες την ώρα του φαγητού και η νεράιδα Ονειρούλα, που μας βοηθάει να χαλαρώσουμε, να ξεκουραστούμε και να κοιμηθούμε!!! Και, φυσικά, μας επιβραβεύουν για την τήρηση των κανόνων!!


     Δίνουμε, λοιπόν, όλοι τα χέρια και καταγράφουμε τα όσα πρέπει να τηρούμε. Μετά ζωγραφίζουμε τα χεράκια μας, τα κόβει η κυρία (αφού ακόμη δεν παίρνουμε ψαλίδι στα χέρια μας) και τα κολλάμε πάνω στις συμφωνίες, ώστε να θυμόμαστε ότι όλοι πήραμε μέρος σ' αυτές τις συμφωνίες κι είμαστε υποχρεωμένοι να τις τηρούμε..




Και κάπως έτσι ξεκινάμε και το φετινό μας ταξίδι στο μαγικό κόσμο της ανακάλυψης και της δημιουργίας!! 
( οι συμφωνίες μας είναι όπως τις είπαν τα παιδιά μετά το πρώτο διάστημα που συνεχώς λέγαμε και ξαναλέγαμε τι πρέπει να κάνουμε ώστε να μπορούμε να είμαστε όλοι χαρούμενοι και ευχαριστημένοι, πρώτα από τον εαυτό μας και μετά από τους άλλους)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου