Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Το Πολυτεχνείο

    17η Νοέμβρη!!!! Το Πολυτεχνείο Ζει κι εμείς το γνωρίζουμε στο σχολείο μας....
Διαβάσαμε το πολύ καλό βιβλίο "Η Κυρά Δημοκρατία" της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου, που διαπραγματεύεται με πολύ όμορφο τρόπο και πολύ κατανοητό για τα παιδιά τις έννοιες της Δημοκρατίας και της Δικτατορίας.
Γ
Γνωρίσαμε τις δύο κυρίες, τη Δημοκρατία και τη Ρία τη Δικτατορία, συζητήσαμε για τη συμπεριφορά τους και για το ποια συμπαθήσαμε εμείς περισσότερο και γιατί, τις ζωγραφίσαμε και κολλήσαμε πάνω στις δύο ομαδικές εργασίες λέξεις ή φράσεις που ταίριαζαν στην καθεμιά τους.


Μάθαμε το σύνθημα της κυρίας Δημοκρατίας "όλοι μαζί, όλοι μαζί είμαστε πάντα πιο δυνατοί" και κάναμε ένα μικρό πείραμα για να το καταλάβουμε καλύτερα. Ένα νήπιο πήρε ένα ξυλάκι από σουβλάκι και το έσπασε αμέσως, ενώ ένα άλλο νήπιο πήρε πολλά μαζί κι όσο κι αν προσπάθησε, δεν μπόρεσε να τα σπάσει. Καταλάβαμε, έτσι, με βιωματικό τρόπο, τι εννοούσε η κυρά Δημοκρατία με το σύνθημά της.



Περιγράψαμε την κυρία Δημοκρατία, η οποία έχει μεγάλα χέρια...

για να μπορεί να αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους...

και μεγάλα αυτιά, για να ακούει τη γνώμη όλων των ανθρώπων...

Περιγράψαμε εικόνες της εποχής του Πολυτεχνείου παραλληλίζοντάς τες με την ιστορία του βιβλίου.


Τραγουδήσαμε το τραγούδι "κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός, κάντε υπομονή, μια λεμονιά ανθίζει στη γειτονιά" και το χορέψαμε κοντά στη λεμονιά μας...

Μάθαμε το τραγούδι " Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο" και το κάναμε κι εμείς....





 Και το ευχαριστηθήκαμε πάρα μα πάρα πολύ....
Αυτές είναι οι δημιουργίες των τεσσάρων ομάδων μας....






Τέλος, δημιουργήσαμε τα περιστέρια της Ειρήνης και της Δημοκρατίας με μεικτή τεχνική κολλάζ με εφημερίδες και μαρκαδόρους.





Και, δεν θα μπορούσε από την ανάρτησή μας να λείπει το παρακάτω

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου