Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Γραμμές και σχήματα

        Μια όμορφη και ηλιόλουστη μέρα ένα από τα σχοινάκια που έχουμε στο σχολείο μας θέλησε να βγει στην αυλή μας και να παίξει με τα παιδιά....το πήραμε, λοιπόν,και βγήκαμε έξω για παιχνίδι. Αφού παίξαμε όπως θέλαμε μαζί του, εκείνο κουράστηκε και θέλησε να το αφήσουμε κάτω για να ξεκουραστεί. Ζήτησε τη βοήθεια της κυρίας και τεντώθηκε, τεντώθηκε, τεντώθηκε μέχρι που έγινε....μια ΕΥΘΕΙΑ γραμμή...τα παιδιά είδαν αυτή τη γραμμή, την ακολούθησαν με το χέρι τους, περπάτησαν πάνω της και τη ζωγράφισαν σε ένα χαρτί.









       Αμέσως μετά το σχοινάκι μας αφού κουνήθηκε πάλι με τη βοήθεια της κυρίας, δεν ήταν πια τεντωμένο...άλλαξε....έγινε κάτι σαν κύμα....σαν συννεφάκι ανοιχτό (!)...έγινε μία ΚΑΜΠΥΛΗ γραμμή. Και πάλι ακολουθήσαμε τη γραμμή αυτή με το χέρι μας, την περπατήσαμε και η δεύτερη ομάδα μας ανέλαβε να τη ζωγραφίσει.



      Ήταν πολύ ζωηρό, όμως, και δε σταμάτησε ούτε τότε....έγινε κάτι σαν ψηλό βουνό και σαν κεραυνός...έγινε μία ΤΕΘΛΑΣΜΕΝΗ γραμμή...και πάλι το ακολουθήσαμε και πάλι περπατήσαμε πάνω του και πάλι το ζωγραφίσαμε.



     Την επόμενη μέρα προσπαθήσαμε να βρούμε πράγματα που μας θυμίζουν αυτές τις γραμμές.

     Και με έναν μαγικό τρόπο το μυαλό μας πήγε στα σχήματα...παίξαμε μαζί τους...



 και η κάθε ομάδα ανέλαβε να παρατηρήσει, να περιγράψει ένα σχήμα και να το ζωγραφίσει, όπως μπορεί.





Αυτό είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας μας...




 Ποιό απ' αυτά τα σχήματα μας φαίνεται πιο εύκολο;;;Ο ΚΥΚΛΟΣ, φυσικά!!!!!!! Κι αποφασίσαμε να κάνουμε πολύ όμορφες δημιουργίες με κύκλους μόνο.....














Οι δημιουργίες μας είναι εκπληκτικές!!!!!Δε συμφωνείτε;;;;;
Στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε κι άλλα πολλά όμορφα πράγματα και με άλλα σχήματα!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου