Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

Παιχνίδια με τον αέρα 2!!!

   Και συνεχίσαμε τα παιχνίδια με τον αέρα κάνοντας υποθέσεις για το ποιο κερί θα σβήσει πρώτο! Αυτό που βρίσκεται στο βάζο ή το άλλο που είναι στο τραπέζι ανοιχτό; Η υπόθεση όλων των παιδιών ήταν ότι θα έσβησε το κερί που είναι έξω, καθώς είναι πιο πιθανό να δημιουργηθεί αέρας από εμάς που καθόμαστε κοντά του κι έτσι να σβήσει. (κι η αλήθεια είναι ότι σε πρώτη ανάγνωση δεν είχαν κι άδικο, καθώς από την περιέργεια και τη χαρά τους κουνιόντουσαν συνεχώς και δημιουργούσαν τον αέρα,που ήταν αρκετός για να σβήσει το κερί...χαχαχαχαχα). Όμως συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να δούμε ποιο θα σβήσει από μόνο του, χωρίς να το προκαλέσουμε εμείς κι έτσι ηρεμήσαμε και απλά παρατηρούσαμε...


Ποιο έσβησε τελικά;


Γιατί άραγε; Τα παιδιά δυσκολεύτηκαν να συσχετίσουν τον αέρα με τη φωτιά κι έτσι κατηύθηνα την κουβέντα με ερωτήσεις για την ύπαρξη του αέρα μέσα και έξω από το βάζο. Καταφέραμε, λοιπόν, να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η φωτιά χρειάζεται οξυγόνο για να παραμένει αναμμένη και συζητήσαμε για το τι συμβαίνει σε μία πυρκαγιά, όταν φυσάει πολύ και γιατί. Φυσικά, τα παιδιά ανέφεραν κι ότι για να σβήσει μία φωτιά χρειάζεται και πολύ νερό.
Και συνεχίσαμε με μία εικαστική δημιουργία, πανδαισία χρωμάτων, στην οποία χρησιμοποιήσαμε μόνο ένα καλαμάκι και τη δύναμη του αέρα που φυσάει ο καθένας μας.
Και, φυσικά, το καταευχαριστηθήκαμε!!!
Δεν θα μπορούσαν, όμως, να λείπουν και τα πνευστά μουσικά όργανα από τις δραστηριότητές μας. Άλλωστε και σ' αυτά απαιτείται ο αέρας, για να παράγουν ήχο... 
Έχοντας ασχοληθεί αρκετά με τη μουσική φέτος στο σχολείο, ομαδοποιήσαμε τα μουσικά όργανα, παίξαμε μαζί τους, αλλά και κατασκευάσαμε δικά μας...Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες από τις δημιουργίες μας...!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου