Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Μικροί συγγραφείς!!!

    Φιλαναγνωσίας συνέχεια....
    Εν αναμονή της έλευσης των συγγραφέων και εικονογράφων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς στα πλαίσια της δράσης "Φιλαναγνωσία" και χρησιμοποιώντας τα γνωστά και απαραίτητα "μαγικά" μας, μεταμορφωθήκαμε κι εμείς σε συγγραφείς και εικονογράφους δημιουργώντας ο καθένας μας το δικό του βιβλίο, στο οποίο ετοιμάσαμε το εξώφυλλο, το κείμενο και το οπισθόφυλλο. Προσπαθήσαμε, όπως μπορούμε, να γράψουμε τον τίτλο του βιβλίου μας και ό,τι άλλο θέλαμε, να υπαγορεύσουμε την ιστορία και να το εικονογραφήσουμε.
     Η έμπνευση στον καθένα δόθηκε από μικρές δημιουργίες που είχαν ετοιμάσει στο σπίτι τα παιδιά για προηγούμενη δραστηριότητα δημιουργικής γραφής, σύμφωνα με την οποία ο καθένας δημιουργούσε κάτι στο σπίτι με τη μαμά του (πεταλούδα, χταπόδι, βάρκα, κολλάζ με τρόφιμα κτλ), τα βάζαμε σε ένα μαγικό κουτί και σκαρφιζόμασταν μία ιστορία, η οποία να περιλαμβάνει όλους αυτούς τους ήρωες. Τα παιδιά, λοιπόν, διάλεξαν από ένα αντικείμενο αυτού του κουτιού και έπλασε τη δική του ιστορία.
     Ο ενθουσιασμός μας ήταν πολύ μεγάλος για αυτό το εγχείρημα και τα βιβλία που προέκυψαν μοναδικά!!!!Και η κυρία πολύ μα πολύ υπερήφανη σάς παρουσιάζει τα ανεπανάληπτα βιβλία μας!!!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου