Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Η υπαίθρια βιβλιοθήκη μας!!!!!!

     Όλοι μας γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά, να έρχονται σε επαφή με βιβλία, να τα πιάνουν, να τα ξεφυλλίζουν, να μαθαίνουν, να αντλούν πληροφορίες από το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο. Η ανάγνωση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας κι αυτό μπορεί να βρει την εφαρμογή του σε οποιαδήποτε ώρα του ωρολόγιου προγράμματος  του νηπιαγωγείου. Η δημιουργία της γωνιάς της βιβλιοθήκης, αλλά και η δανειστική βιβλιοθήκη, που έχει καθιερωθεί στο σύνολο των νηπιαγωγείων μας δείχνουν το πόσο καθοριστικό είναι για το παιδί το να έρχεται σε επαφή με ένα βιβλίο, όποια στιγμή μέσα στην ημέρα το επιθυμεί.
     Στο πνεύμα αυτό,λοιπόν,της φιλαναγνωσίας,  φέτος στο σχολείο μας πραγματοποιήσαμε μία ακόμη δράση δημιουργώντας την υπαίθρια βιβλιοθήκη μας, στην αυλή, χρησιμοποιώντας απλά μία παλέτα. Έτσι, τα παιδιά, ακόμη και στην ώρα του διαλείμματος έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν μετά το έντονο παιχνίδι,που είναι χαρακτηριστικό της ηλικίας τους, ξεφυλλίζοντας ένα βιβλίο καθισμένα στους κορμούς των δέντρων ή στα τραπεζάκια, τα οποία είναι ευγενική χορηγία των γονέων μας!
     Το βιβλίο είναι ο καλύτερός μας φίλος όλες τις ώρες της ημέρας και φροντίζουμε να το νιώσουν τα παιδιά από την τρυφερή αυτή ηλικία ακόμη, ώστε να υιοθετήσουν μία θετική στάση απέναντι στο βιβλίο και την ανάγνωση!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου