Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

8 Νοεμβρίου, η γιορτή των Αρχαγγέλων και της Πολεμικής μας αεροπορίας!!!
Η γιορτή των Αρχαγγέλων σήμερα κι εμείς παρατηρήσαμε και περιγράψαμε τις παρακάτω εικόνες. Η πρώτη είναι εικόνα της Εκκλησίας, όπως είπαν τα παιδιά, ενώ οι άλλες είναι ζωγραφιές.
Είδαμε τα χρώματα , τα ρούχα και, φυσικά, το σπαθί και το "ακόντιο" στην πρώτη εικόνα. Τα φτερά ήταν αυτά που μας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για Αγγέλους.Στη δεύτερη εικόνα τα παιδιά διέκριναν ευκολότερα τα φτερά και είπαν ότι οι Άγγελοι προσέχουν τα παιδάκια όταν κοιμούνται... με την ευκαιρία αυτή είπαμε και την προσευχή που μας έλεγαν οι γιαγιάδες μας....
"Πέφτω, κάνω το σταυρό μου
κι Άγγελο έχω στο πλευρό μου,
δούλος του Θεού λογιούμαι
και κανέναν δε φοβούμαι"Όμως οι Άγγελοι μάς προσέχουν όπου κι αν είμαστε κι όχι μόνο όταν κοιμόμαστε. Μας προσέχουν κι όταν περνάμε τη μικρή γεφυρίτσα, με το νερό που τρέχει από κάτω και με τον μικρό καταρράκτη.
Όμως, ο Θεός στέλνει τους Αγγέλους του να μας προσέχουν, αλλά μας έχει δώσει και μυαλό, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιούμε σωστά, ώστε να μπορούμε να φροντίζουμε κι εμείς τον εαυτό μας και να προσέχουμε ό,τι κι αν κάνουμε, ώστε να είμαστε ασφαλείς (η κυρία δε θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη!!!)


Επόμενη ευκαιρία να μιλήσουμε για το Α,α των Αρχαγγέλων και του αεροπλάνου, που είδαμε στο ημερολόγιό μας.


Ακολουθήσαμε με το χέρι μας το κεφαλαίο και μικρό Α,α, το οποίο ο Χρήστος μας είπε ότι το λέμε πεζό (!) και το γράψαμε κι εμείς στο χαρτί από κάτω.
Μετά το κόψαμε και θελήσαμε να ξαναγράψουμε πάνω στο Α. Με το αποτύπωμα των παλαμών μας κάναμε τα φτερά κι έτοιμοι οι δικοί μας Άγγελοι.Ποιοι μπορούν να πετάξουν στον ουρανό; 
Μπορούν τα πουλιά, τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα, τα έντομα.
Οι άνθρωποι μπορούν;
Μπορούν να πετάξουν με τα αεροπλάνα!
Γιατί θα θέλαμε εμείς να μπορούμε να πετάξουμε;
-Για να δούμε από κοντά τον Ήλιο (Αλκμήνη)
-Για να δω πώς πέφτει η βροχή και να δω το Θεό (Φλάβιο)
-Θέλω να ανεβώ στα σύννεφα (Μαριτίνα)
-Για να δούμε το ουράνιο τόξο (Βασίλης- Πωλίνα)
-Για να δω τον Χριστό και να δω τη γη από ψηλα από τον ουρανό (Χρήστος)
-Για να δω ένα αεροπλάνο που πετάει (Αριόν)
-Για να δω τον ήλιο και το ουράνιο τόξο και να ανεβώ στα σύννεφα (Μαρία)
Ευκαιρία για τον μύθο του Δαίδαλου, που ήθελε να ξεπεράσει την ανθρώπινη φύση του και να πετάξει και του Ίκαρου, που παράκουσε τις συμβουλές του πατέρα του και ανέβηκε πολύ ψηλά, με αποτέλεσμα να λιώσουν τα φτερά και να πέσει στο Πέλαγος.
Είδαμε το παρακάτω βίντεο...


και ζωγραφίσαμε τον μύθο...
Και, φυσικά, κάναμε και αεροπλάνα προς τιμήν της αεροπορίας μας που γιορτάζει σήμερα!!Χρόνια πολλά από τα Αστεράκια Νηπιάκια μου σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα και στην Πολεμική μας Αεροπορία!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου