Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Έφτασε η Αποκριά!!!!

     Έφτασε η Αποκριά και, φυσικά, η παρέα μας γέμισε τραγούδια, χορούς και πολλά πολλά γέλια και χαρά, μάσκες, και κλόουν, ενώ συντροφιά μας κράτησε η αγαπημένη όλων μας Ζωρζ Σαρρή με τα δύο πολυαγαπημένα μας βιβλία "Αρλεκίνος" και "Το Γαϊτανάκι".
    Το ξεκίνημα της γιορτινής μας ατμόσφαιρας το χρωστάμε στον Αρλεκίνο, ο οποίος μπορεί αρχικά να ένιωθε λυπημένος, γιατί δεν είχε στολή,αλλά γρήγορα μάς έκανε να καταλάβουμε ότι όλα είναι δυνατά όταν κάτι το θέλουμε πολύ κι όταν έχουμε πολύτιμους βοηθούς, όπως η κυρία Φαντασία. Μάς έμαθε επίσης ότι δε χρειάζεται να ζητάμε στολές και χρήματα συνεχώς για να γίνουμε κι εμείς καρναβαλάκια και να διασκεδάσουμε, αλλά μπορούμε να δημιουργήσουμε ό,τι θέλουμε, αν αφήσουμε τη φαντασία μας να μας οδηγήσει (όπως μάς λέει πάντα η κυρία!)

Το βιβλίο είναι εξαιρετικό και καθήλωσε και τους φετινούς μικρούς μας μαθητές,που το λάτρεψαν.
Το διαβάσαμε παρέα με μαθήτριες του Γυμνασίου Πενταβρύσου, απαντήσαμε σε ερωτήσεις κατανόησης, μπήκαμε στη θέση του Αρλεκίνου και προτείναμε λύσεις στο τι θα μπορούσε να κάνει, ώστε να βρει λύση στο πρόβλημά του και να νιώσει χαρούμενος, μιλήσαμε για την προσφορά της μαμάς στις ζωές μας, αλλά και για το ρόλο της φαντασίας στις δημιουργίες μας και τονίσαμε το πώς τον αποδέχτηκαν τα υπόλοιπα παιδιά, τονίζοντας ότι χάρηκαν μαζί του και δεν ένιωσαν κανένα συναίσθημα ζήλιας. Τέλος επαναδιηγηθήκαμε την ιστορία βάζοντας τις εικόνες της στη σειρά.
Επειδή, όμως, ο Αρλεκίνος δεν είναι μόνο βιβλίο, αλλά και πίνακας ζωγραφικής, γνωρίσαμε τον Αρλεκίνο του Πικάσο, αλλά και αυτόν του Σεζάν.




Περιγράψαμε...


επιχρωματίσαμε το έργο τέχνης...




και δημιουργήσαμε τις δικές μας στολές, όπως κι η μαμά του Αρλεκίνου, αφού μάθαμε και τον ρόμβο!!


Σειρά είχε το βιβλίο "Το Γαϊτανάκι" το οποίο αφηγηθήκαμε, λόγω μεγάλης έκτασης του κειμένου, το οποίο επίσης ξετρέλανε τα παιδιά...
Αφού το διαβάσαμε, κάναμε το δικό μας γαϊτανάκι και  το ζωγραφίσαμε...











κατασκευάσαμε όμορφες μάσκες...





Περιγράψαμε εικόνες κλόουν...



μάθαμε το Κ,κ του κλόουν, βρήκαμε λεξούλες και τις ζωγραφίσαμε...



κάναμε μόμπιλ με κλόουν και μάσκες...






Συμπληρώσαμε τους κλόουν μαθαίνοντας και τη συμμετρία... (φύλλο εργασίας του αγαπημένου Kindykids)







ετοιμάσαμε και τους χαρταετούς μας παίζοντας με γραμμές και σχήματα...


και, φυσικά, το διασκεδάσαμε πολύυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!



Και του χρόνου, μικρά μου, με υγεία!!!!
Καλές Αποκριές και Καλή Σαρακοστή!!!!!!



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου