Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Το βιβλίο του φθινοπώρου!!!!

   Αφού έχουμε μιλήσει αρκετά με τα παιδιά για το φθινόπωρο σαν εποχή, περιγράψαμε εικόνες, μιλήσαμε για τα καιρικά φαινόμενα της εποχής αυτής, για το ντύσιμο των ανθρώπων, για τις ασχολίες τους και για τις αλλαγές στη φύση, αποφασίσαμε να γράψουμε ένα δικό μας βιβλίο για να το βάλουμε στη βιβλιοθήκη μας.
   Δώσαμε στα παιδιά από ένα ζευγάρι λέξεων (π.χ αδιάβροχο- γαλότσες, αέρας-φύλλα κτλ) τις οποίες είχαμε γράψει σε καρτέλες. Το κάθε παιδί έκανε μία απλή προτασούλα με τις λέξεις που είχε και τις καταγράψαμε όλες σε ένα χαρτί Α3, στο οποίο οι λέξεις αυτές ήταν γραμμένες με άλλο χρώμα, και ο καθένας αντιστοίχισε τις λέξεις στις καρτέλες του με την πρότασή του και προσπάθησε να "διαβάσει" την πρόταση.




Μετά, η κυρία έγραψε την κάθε προτασούλα σε ένα χαρτί Α4 κι ο καθένας ζωγράφισε την δική του πρόταση....








Και ήρθε η ώρα για τον τίτλο του βιβλίου μας....ποιός μπορεί να είναι αυτός; μα, φυσικά, "Φθινόπωρο". Ο Φλάβιο ανέλαβε να δημιουργήσει το εξώφυλλο στο Tux paint...


έτοιμο και το εξώφυλλο...


το δέσαμε και το βιβλίο μας πήρε τη θέση του στη βιβλιοθήκη, για να μπορούμε να το διαβάζουμε όταν θέλουμε, αλλά και να γράφουμε και να ζωγραφίζουμε έχοντας εμπνευστεί από τις σελίδες του. Είμαστε πολύ υπερήφανοι μικροί συγγραφείς!!!!
Όσο για τις καρτέλες με τις λέξεις που μας βοήθησαν να γράψουμε το βιβλίο; έγιναν ένα πολύ ωραίο φθινοπωρινό παιχνίδι για τη γωνιά της γραφής μας!!!
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου