Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Υποδεχόμαστε το 2016!!!!

   Η πρώτη σχολική εβδομάδα του 2016 έφτασε στο τέλος της!!! Σε όλη τη διάρκειά της, όμως, στο ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου μας, ασχοληθήκαμε αρκετά με τον νέο χρόνο.




Είδαμε τους αριθμούς που πρέπει να μπούνε στη σωστή σειρούλα, για να γίνει το 2016, τους ανακατέψαμε, τους ξαναβάλαμε σε σειρά.




Κατασκευάσαμε χιονάνθρωπους γράφοντας τους αριθμούς του 2016 σε 4 κύκλους και τους κολλήσαμε στη σωστή σειρά, ώστε να κάνουμε τα σώματά τους.




Αποφασίσαμε για τον καινούριο χρόνο ότι πρέπει να είμαστε όλοι πολύ αγαπημένοι και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, αλλά και όλους τους ανθρώπους, όταν το χρειάζονται. Κάναμε έτσι 2016 αγκαλιές για όλον τον κόσμο από το νηπιαγωγείο μας!


Συζητήσαμε για τα όνειρα που κάνουμε όλοι οι άνθρωποι, όταν ξεκινά μια νέα χρονιά, για τις υποσχέσεις που δίνουμε στον εαυτό μας και στους άλλους και για τα όσα θα θέλαμε να μας χαρίσει το 2016.












Τα όνειρά μας...διαφορετικά (όπως άλλωστε κι οι παιδικές ψυχούλες μας!!)
Άλλοι ζήτησαν φιλία, αγάπη, πολλούς ευτυχισμένους ανθρώπους γύρω τους, υγεία και πολύ φαγητό(!) κι άλλοι μπάλες και παιχνίδια!!!!!
Επίσης, αντιστοιχίσαμε τους αριθμούς με τις τρελές χιονονιφάδες που χόρεψαν στον ουρανό μας όταν δεν είχαμε σχολείο (το χιόνι της 2ας Ιανουαρίου)΄...


...και με τη βοήθεια αυτού του πίνακα βρήκαμε ποιός αριθμός είναι ο μικρότερος και τους βάλαμε όλους στη σειρά από τον πιο μικρό στον πιο μεγάλο (κάτι που δεν είχα οργανώσει, αλλά κάνοντάς τους την ερώτηση ποιός από όλους αυτούς τους αριθμούς είναι ο πιο μικρός και ποιος ο πιο μεγάλος μού πρότειναν να τους βάλουμε σε μια σειρά. Άρπαξα έτσι την ευκαιρία και τους έδειξα το σημάδι σύγκρισης χωρίς, όμως, να επιμείνω καθόλου σ' αυτό. Πρότειναν τον μικρό αριθμό να τον βάλουμε κοντά στη γωνίτσα του που είναι μικρή και τον μεγάλο να τον βάλουμε στο "ανοιχτό" που είναι μεγάλο). 


Και για το τέλος, ένα φύλλο εργασίας και χαράς με το 2016, για να παίξουμε με τους αριθμούς και να τους μάθουμε πολύ καλά!!


Καλή χρονιά σε όλους!!!!!!!
Και καλό ξεκίνημα και πάλι στα Αστεράκια Νηπιάκια μου!!!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου