Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Υγιεινό γλυκό!!!!!

 Υγεινής διατροφής συνέχεια....
αλλά είμαστε μικράκια και μας αρέσουν τα γλυκάκια....γι' αυτό αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα υγιεινό και εύκολο γλυκό!!!Χρειαζόμαστε μόνο μπανάνες και κουβερτούρα...αλλά πόσες μπανάνες έχουμε;;;;

Μόνο 5...μας φτάνουν;;;;τι μπορούμε να κάνουμε;;;;

η λύση δόθηκε αμέσως..."να τις κόψουμε στη μέση κυρία!!!"
και..ιδού!!!Τώρα μας φτάνουν;;;ωχ....όχι και πάλι, γιατί.....

5 και 5 μας κάνουν 10....τώρα τι κάνουμε;;;;
"να τις κόψουμε πάλι στη μέση κυρία...!!!"


η επιθυμία τους διαταγή και τώρα σίγουρα μας φτάνουν, γιατί είναι πάρα πολλές.
Ένα νήπιο μάλιστα είπε ότι τώρα είναι 20, αφού 10 και 10 μας κάνει 20.Τις μετρήσαμε και βρήκαμε ότι πράγματι έχει δίκιο. Αφού, λοιπόν, οι μπανάνες είναι περισσότερες, άρα μας φτάνουν.
Το επόμενο βήμα μας είναι να τις καθαρίσουμε και να τις βάλουμε γύρω γύρω σοκολάτα.Πώς, όμως, μπορεί να γίνει αυτό; Αν τις ακουμπήσουμε πάνω στη σοκολάτα μπορούμε να το καταφέρουμε; Η απάντηση άμεση..."όχι,κυρία!!!Να τη λιώσουμε στο κατσαρολάκι, για να γίνει υγρό και να τρέχει!" Και, φυσικά, το κάναμε!!!!

Η συνέχεια πολύ εύκολη.Βουτήξαμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα τις μπανάνες, τις απλώσαμε πάνω σε λαδόκολλα και τις βάλαμε στο ψυγείο. Όταν σηκωθήκαμε από τη χαλάρωση είχαν ήδη κρυώσει, τις τυλίξαμε και τις πήραμε στο σπίτι όλο καμάρι, για να δείξουμε στη μαμά ότι καταφέραμε να κάνουμε ένα γλυκό και μάλιστα υγιεινό!!!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου