Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Καλώς μας ήρθες ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!!!!!

      Και, καθώς, το φθινόπωρο έχει στολίσει για τα καλά πια τη φύση με τους καρπούς και τα φρούτα του, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στην τόσο πλούσια αυλή μιας γλυκιάς μανούλας και φέραμε τα δώρα της φύσης στην τάξη μας!!!!

Αρχικά όλα μαζί σε ένα μέρος, μέχρι που τα ανακάλυψαν τα μικρούλια μας κι έγινε ο χαμός....
"κυρία!!!!!!!!!!!!!Κοίτα τι έχει εδώ!!!!!!Καρπούς και φρούτα!!!!"


Μεταφέρονται, λοιπόν, στην παρεούλα για παρατήρηση και συζήτηση....
και ξεκινάμε .....








Παρατηρούμε τα κλαδιά, τα φύλλα τους και τους καρπούς που "βγαίνουν σιγά από το σπιτάκι τους!!"
Ξεχωρίζουμε ποιά είναι φρούτα και ποιά είναι καρποί, τα ομαδοποιούμε σε δύο ομάδες και τα τοποθετούμε σε τελάρα!!


Με την ευκαιρία αυτή αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια γωνιά, όπου θα τα βάλουμε όλα αυτά που μαζεύουμε από τη φύση και θα μπορούμε να τα παρατηρούμε και "να κάνουμε διάφορα πράγματα μαζί τους". Τα παιδιά πρότειναν να βάλουμε εκεί κοντά μεγεθυντικό φακό, για να βλέπουμε και "τα πολύ πολύ μικρά πράγματα, που δε φαίνονται", όπως επίσης και μικροσκόπιο (!), που το έχουν δει στις ειδήσεις και "πρέπει να κλείνουμε το ένα μάτι και με το άλλο να κοιτάμε μέσα για να δούμε μικρά πραγματάκια"!!!
Και κάπως έτσι ξεκινάμε και τη γωνιά της παρατήρησης και των φυσικών επιστημών και την ενασχόλησή μας με το φθινόπωρο κι ό,τι αυτό συνεπάγεται!!!!!
Ευχαριστούμε πολύ τη μανούλα, που μας βοήθησε με τη συλλογή των φρούτων και των καρπών, καθώς και τον γείτονα του σχολείου μας, κύριο Νίκο, που πάντα είναι στη διάθεσή μας !!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου