Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Ζώντας μια ζωή με ασφάλεια!!!!

    Για φέτος είχαμε πραγραμματίσει να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα αγωγής υγείας με τίτλο "Ζώντας μια ζωή με ασφάλεια", στο οποίο ασχοληθήκαμε με τα ατυχήματα και την ασφάλειά μας στο σπίτι και στο σχολείο, την ασφάλειά μας από φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε φυσικές καταστροφές, την ασφάλειά μας στο δρόμο και την ασφάλειά μας στο διαδίκτυο.
   Ξεκινήσαμε περιγράφοντας εικόνες, οι οποίες συνειρμικά μάς οδήγησαν σε διάφορες καταστάσεις, που τα παιδιά είχαν βιώσει στην καθημερινότητά τους. Η συζήτηση μας συνεπήρε πραγματικά, καθώς όλοι είχαν να αφηγηθούν κάτι που είχε συμβεί, στα ίδια, στα αδερφάκια τους ή στους γονείς τους.



Η ερώτηση που ακολούθησε ήταν φυσικά "τι μπορεί να μας συμβεί στην περίπτωση που κάνουμε κάτι τέτοιο;"
Και καταλήξαμε στα ατυχήματα που μπορούν να μας συμβούν στο σπίτι, τα οποία ομαδοποιήσαμε σε εγκαύματα, ηλεκτροπληξία, χτυπήματα, πνιγμός.
Ο "Μικρός Λύκος" μας συντρόφευσε πολύ όμορφα και μας προβλημάτισε αρκετά, αλλά σε όλα σχεδόν τα ατυχήματα είχαμε έτοιμες τις απαντήσεις στην ερώτηση "γιατί συνέβη αυτό;" ή αντίστροφα "τι μπορεί να του συμβεί αφού συμπεριφέρεται έτσι;"



Παρακολουθήσαμε μία παρουσίαση για παιδιά νηπιαγωγείου, στην οποία επισημάναμε τα επικίνδυνα σημεία μέσα στο σπίτι και την οποία βρήκα εδώ



και συμπληρώσαμε και τα φύλλα εργασίας, στα οποία τα παιδιά εντόπισαν κι άλλα επικίνδυνα σημεία.
Αποφασίσαμε, έτσι, να κάνουμε μία αφίσα με τα ατυχήματα που μπορεί να μας συμβούν στο σπίτι και μία με το τι πρέπει να προσέχουμε, ώστε να είμαστε ασφαλείς.
Κι αφού, όπως έχουμε μάθει κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η αφίσα συνδυάζει εικόνα και γραπτό λόγο, το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας ήταν αυτό....



(με την κυρία πολύ υπερήφανη για την αναδυόμενη γραφή)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου