Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Κυριακή, 27 Μαΐου 2018

Επίσκεψη διατροφολόγου στο σχολείο μας!!!!

     Στα πλαίσια του προγράμματος της υγιεινής διατροφής που σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του (αν και ουσιαστικά δεν τελειώνει ποτέ η ενασχόληση του σχολείου με την υιοθέτηση σωστών διατροφικών και όχι μόνο συνηθειών) μας επισκέφθηκε η διατροφολόγος του νοσοκομείου Καστοριάς κυρία Όλγα Ιακωβίδου. Της επίσκεψης αυτής προηγήθηκε η επίσκεψή μας σε σούπερ μάρκετ του χωριού, η οποία έγινε με σκοπό να εντοπίσουμε στα ράφια τις διάφορες ομάδες τροφών και να αγοράσουμε πορτοκάλια, για να τα στύψουμε και να της προσφέρουμε φρέσκο φυσικό χυμο, φουλ στη βιταμίνη C, όπως λέμε με τα παιδιά.
Βρήκαμε τους χυμούς, οι οποίοι είναι πιο υγιεινοί από τα αναψυκτικά, αλλά μαθαίνουμε να προτιμάμε κι εμείς τον φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού...

τονίσαμε για μία ακόμη φορά τη σημασία του ελαιόλαδου στη μεσογειακή διατροφή...

και, φυσικά, τα πολύ πολύ υγιεινά όσπρια...

αλλά και τα αβγά, που είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας.

Δεν έλειψε η στάση στο ράφι της αγαπημένης μας μερέντας, αλλά συμφωνήσαμε ότι θα την τρώμε λιγότερες φορές, αφού δεν μας κάνει καλό, αλλά μας αρέσει πολύ.


Και μία αναμνηστική μπροστά στον ποντικό, αφού είμαστε παιδιά και μας αρέσουν πολύ πολύ τα χνουδωτά και κυρίως τα μεγάλα!!!


Αααα.....κάπου εκεί κοντά στον ποντικό, βρήκαμε και τα πορτοκάλια που χρειαζόμαστε...
Φτάνοντας στο ταμείο, τη συναλλαγή μας θα τη θυμάται για πολύ καιρό ο κύριος Γιώργος, αφού τα πορτοκάλια κόστιζαν 5 ευρώ, του δώσαμε 5 ευρώ, αλλά θέλαμε σώνει και ντε και ρέστα, αφού έτσι κάνουμε στο παντοπωλείο της υγιεινής διατροφής στο σχολείο μας (χαχαχαχαχα).
Επιστρέψαμε στο σχολείο μας και ετοιμάσαμε τον χυμό περιμένοντας την κυρία Όλγα, την οποία αναφέρουμε κάθε μεσημέρι καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.


Μία υγιεινή συνταγή για κέικ με καρότο και καστανή ζάχαρη (που μάς ετοίμασε μία μανούλα για την καλεσμένη μας και την ευχαριστούμε πολύ) κι έτοιμο το κέρασμα για την κυρία Όλγα...


Η συζήτηση μαζί της εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, ενώ ο τρόπος της ήταν ακριβώς όπως έπρεπε για να γίνει κατανοητή από τα παιδιά, τα οποία με μεγάλη χαρά μοιράστηκαν μαζί της τα όσα έχουμε μάθει στη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματός μας και την άφησαν πραγματικά άφωνη. Ο συνδυασμός των Νέων Τεχνολογιών, της ζεστής και ήρεμης φωνής της, καθώς και της ενεργού συμμετοχής των παιδιών με τη συμπλήρωση της μεσογειακής πυραμίδας αποδείχτηκαν τα συστατικά της επιτυχίας αυτής της βιωματικής- ενημερωτικής επίσκεψης στο σχολείο μας, η οποία ξεκίνησε με τα παιδιά κι ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση των γονέων για την υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών στα πλαίσια της οικογένειας.


Για το τέλος της είχαμε ετοιμάσει τα δωράκια μας, μία αφίσα για να κρεμάσει στο γραφείο της κι ένα βιβλίο με τις ζωγραφιές μας..τα οποία της χαρίσαμε με πολλή αγάπη...Πραγματικά ήταν μία πολύ όμορφη επίσκεψη, για την οποία πρέπει να ευχαριστήσουμε τον διοικητή του νοσοκομείου Καστοριάς, ο οποίος αμέσως ενέκρινε το αίτημα μας για την πραγματοποίησή της!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου