Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Και ήρθε επιτέλους η Άνοιξη!!!!!!
Η Άνοιξη που τόσο περιμένουμε, για να βγούμε από τις αίθουσες του σχολείου μας και να μάθουμε πολλά πολλά καινούρια πράγματα έξω, στη στολισμένη και τόσο όμορφη φύση.
  Επειδή, όμως, ακόμη ο καιρός μας κάνει παιχνιδάκια και δεν μας επιτρέπει τις εξορμήσεις,που τόσο ονειρευόμαστε, ξεκινάμε την αλλαγή από τη βιβλιοθήκη μας.
   Αλλάζουμε τα βιβλία μας και βάζουμε εκείνα που μιλάνε για το περιβάλλον, για την Άνοιξη, για τον τρόπο που πρέπει να σεβόμαστε τη φύση γύρω μας. Εκείνα που μιλάνε για τα έντομα, που κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους και τα ζώα που ξυπνάνε από τον χειμέριο ύπνο τους, για να γευτούν κι αυτά τις γεύσεις της αναγεννημένης φύσης και να μυρίσουν τις ευωδιές της.
   Αφού, λοιπόν, διάλεξε ο καθένας το αγαπημένο του βιβλίο, απ' όσα είχαν ετοιμάσει οι κυρίες, περιγράψαμε το εξώφυλλό του, εντοπίσαμε τον τίτλο και το συγγραφέα κι αναγνωρίσαμε όσα γραμματάκια μπορούσαμε.


      Αμέσως μετά παρουσιάσαμε στα παιδιά τα βιογραφικά και τις φωτογραφίες των συγγραφέων και μιλήσαμε κι εμείς για τον εαυτό μας, όπως ακριβώς μιλάνε και τα βιογραφικά για τους συγγραφείς μας. Αφού, όμως, είχαμε αρκετά βιβλία του ίδιου συγγραφέα, αποφασίσαμε να τα ομαδοποιήσουμε. Βάλαμε σε στεφάνια το βιογραφικό του καθενός και ξεκινήσαμε...


         Φυσικά τα μετρήσαμε, όπως κάνουμε καθημερινά για όσα μπορούμε μέσα στην τάξη μας κι αμέσως μετά δώσαμε στα παιδιά καρτέλες με τους τίτλους των βιβλίων, για να κάνουμε και μια αντιστοίχηση.


      Αφού τελειώσαμε με την αντιστοίχηση τοποθετήσαμε τις καρτέλες με τους τίτλους και τα βιβλία στη βιβλιοθήκη μας. Τώρα είμαστε πια έτοιμοι να ξεκινήσουμε να "διαβάζουμε" για την Άνοιξη και το περιβάλλον!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου