Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

"Κάθε αστέρι μια ευχή" Οι χριστουγεννιάτικες δράσεις μας

Φέτος τα Χριστούγεννα στο νηπιαγωγείο μας ήταν αφιερωμένα στα παιδιά όλου του κόσμου, στα δικαιώματά τους, αλλά και στις υποχρεώσεις που έχουμε όλοι εμείς οι μεγάλοι απέναντί τους.
Έτσι, αφού, μιλήσαμε για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, είδαμε το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό της Unicef, μάθαμε για πολλούς συλλόγους και οργανισμούς που βοηθούν τα παιδιά να έχουν ό,τι χρειάζονται, όπως κι εμείς, αποφασίσαμε να κάνουμε κάποιες δράσεις, αφιερωμένες στα παιδιά όλου του κόσμου.
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ:
- Διαβάσαμε και παρατηρήσαμε αφίσες, φυλλάδια και παραμύθια για να μάθουμε πώς ζούνε τα παιδιά σε όλο τον κόσμο.
-Ετοιμάσαμε ένα μεγάλο πανό, όπου γράψαμε τα δικαιώματα όλων των παιδιών και το κρεμάσαμε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πενταβρύσου.
-Δημιουργήσαμε το δέντρο των ευχών, όπου όλοι όσοι έμπαιναν στο σχολείο μας έγραφαν τις ευχές τους για τα παιδάκια σε αστεράκια και τις κρεμούσαν στο δέντρο μας.
-Ετοιμάσαμε έναν κουμπαρά, όπου μαζέψαμε χρήματα, για να στείλουμε σε οργανισμούς και συλλόγους και να βοηθήσουμε κι εμείς όσο μπορούσαμε.
-Είπαμε τα κάλαντα στο χωριό, για να γεμίσουμε τον κουμπαρά μας.
-Ετοιμάσαμε μία εκδήλωση στην οποία παίξαμε το θεατρικό "Κάθε αστέρι μια ευχή", τραγουδήσαμε το τραγούδι " αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια", χόρεψε το μικρό ποντιακό χορευτικό της Πενταβρύσου και ο κύριος Ορέστης μας είπε τα ποντιακά κάλαντα με τη λύρα του. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο σύλλογος 'Κέλετρον, αγάπη για το παιδί' που δραστηριοποιείται στην Καστοριά.
-Κι αφού τελείωσαν οι εκδηλώσεις μας μπορέσαμε να βοηθήσουμε τη UNICEF, το σύλλογο "Κέλετρον, αγάπη για το παιδί" και τον οργανισμό MAKE A WISH, που πραγματοποιεί επιθυμίες παιδιών με σοβαρές ασθένειες, ενισχύοντας έτσι τον αγώνα τους για ζωή.
          Αυτό που πραγματικά κερδίσαμε απ'όλες αυτές τις στιγμές που μοιραστήκαμε στο σχολείο μεταξύ μας, αλλά και με την ευρύτερη τοπική κοινωνία είναι το να νιώσουμε την ανάγκη που μπορούν να έχουν κάποιοι συνάνθρωποί μας και να ενισχύσουμε την επιθυμία όλων μας να προσφέρουμε τη βοήθειά μας, όπου χρειάζεται.
         Τα παιδάκια μας ούτε για μια στιγμή δεν μπήκαν στον πειρασμό να ζητήσουν να αγοράσουμε κάτι με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, αλλά το μόνο που ήθελαν ήταν να τα δώσουμε όλα στα παιδάκια που έχουν ανάγκη!!!!!!!
         Αυτή ήταν και η επιτυχία των δράσεών μας και η μεγαλύτερη συγκίνηση για τους γονείς τους και για εμάς τις δασκάλες τους!!!!!!

Κάποιες από τις φωτογραφίες μας από τις χριστουγεννιάτικες στιγμές μας:


Και το αγαπημένο μας τραγούδι:


Για το τέλος :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου