Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ



Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Τι είναι ο σεισμός;;;;
Τα παιδιά απάντησαν ότι η Γη κουνιέται και κουνιούνται και τα σπίτια και τα φώτα και μπορεί να πέσουν και τα πράγματα που βρίσκονται ψηλά...
Μιλήσαμε για τον Εγκέλαδο και αναφέραμε ότι παλιά οι άνθρωποι πίστευαν πως μέσα στη Γη κατοικούσε ο γίγαντας Εγκέλαδος, ο οποίος, όμως, κουραζόταν να είναι συνέχεια στην ίδια θέση κι όταν κουνιόταν επειδή ήταν πολύ μεγάλος κουνιόταν και η Γη.Σήμερα, όμως, δεν πιστεύουμε κάτι τέτοιο....ο σεισμός είναι απλά ένα φυσικό φαινόμενο, όπως και άλλα γνωστά μας φαινόμενα της φύσης, όπως το ουράνιο τόξο, η βροχή που πέφτει και άλλα.
Πρέπει να φοβόμαστε;;;;
Είμαστε μικρούλια και δεν είναι κακό να φοβόμαστε μερικές φορές.Όταν, όμως, γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε δεν υπάρχει κανένας λόγος φόβου...
Αποφασίζουμε,λοιπόν,τι πρέπει να κάνουμε...
1.Όταν αντιληφθούμε ότι γίνεται σεισμός πρέπει να μπούμε κάτω απ'τα τραπέζια και να καλύψουμε με τα χέρια μας το κεφάλι μας.
2.Όταν τελειώσει και μας πει η κυρία να βγούμε απ'τα τραπέζια κάνουμε τρενάκι κοντά στην κυρία κρατώντας ο ένας τον άλλο, χωρίς να χωριστούμε και βγαίνουμε χωρίς να τρέχουμε στην αυλή.
Δεν ξεχνάμε να πάρουμε μαζί μας το σάκο, που έχουμε ετοιμάσει και το φαρμακείο...
Είδαμε τις εξαιρετικές διαφάνειες της συναδέλφου Τάνιας Μάνεση Κουρού ( τις οποίες δεν μπορώ να αναρτήσω, δυστυχώς), τις συζητήσαμε και καταλήξαμε στο τι θα πρέπει να κάνουμε και τι δεν θα πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού. Αμέσως μετά είδαμε το παρακάτω βιντεάκι, απ' το οποίο και βρήκαμε το σύνθημά μας: "ΣΕΙΣΜΟΣ, ΣΕΙΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ...ΕΛΑ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΜΗ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ"


Κάναμε αυτά ακριβώς που έπρεπε, μόλις η κυρία φώναξε "ΣΕΙΣΜΟΣ' ,κάνοντας ένα μόνο λάθος...
Την ώρα που βγαίναμε έξω στην αυλή, τα παιδιά σταμάτησαν να βάλουν τα παπούτσια τους (αφού εσύ κυρία μάς είπες ότι δεν βγαίνουμε στην αυλή με τα παντοφλάκια).
Προσπαθήσαμε έτσι να ξεχωρίσουμε πότε πρέπει να τηρούμε τα όσα έχουμε συμφωνήσει στο σχολείο μας και πότε μιλάμε για μία έκτακτη κατάσταση, διαφορετική από τα συνηθισμένα, στην οποία θα πρέπει να θυμόμαστε πώς πρέπει να αντιδράσουμε....
Μάθαμε τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης και τα γράψαμε...
100, 166, 199
και, φυσικά,
ζωγραφίσαμε.....










Κι αυτό που μένει είναι να ευχηθούμε ...ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ!!!!!!!!

Αλλά κι αν ακόμη τα χρειαστούμε, αφού ζούμε σε μια σεισμογενή χώρα, σίγουρα θα κάνουμε αυτό που πρέπει, γιατί το μάθαμε καλάαααα!!!!!!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου