Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Γιορτάζουν οι Αρχάγγελοι και η πολεμική μας αεροπορία!!!!!

 8 Νοεμβρίου σήμερα και γιορτάζουν οι Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ, αλλά και η πολεμική μας αεροπορία! Βλέπουμε και περιγράφουμε εικόνες...






Αρχικά τις εικόνες των αγγέλων και αμέσως μετά των πολεμικών μας αεροσκαφών με τη σημαία και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, ώστε να υποψιαστούμε τι σύνδεση μπορεί να υπάρχει μεταξύ τους.





Συζητάμε για τον φύλακα άγγελό μας με τον οποίο ο Θεός μας προστατεύει από την ώρα που γεννιόμαστε, αλλά πρέπει να είμαστε κι εμείς πολύ πολύ προσεκτικοί και πάντα να σκεφτόμαστε τους πιθανούς κινδύνους των πράξεών μας. Το σημαντικότερο όλων είναι το μυαλό μας και αυτό πρέπει πάντα να είναι εκεί μαζί μας και πάντα να δουλεύει.
  Άλλωστε, όπως μας λέει η κυρία, "πρώτα σκέφτομαι και μετά μιλάω", αλλά και "πρώτα σκέφτομαι και μετά κάνω".
  Ζωγραφίσαμε τους αρχαγγέλους και κάναμε ένα κάδρο, το οποίο θα κρεμάσουμε στο δωμάτιό μας.

                                         


  Σήμερα, όμως, γιορτάζει η πολεμική μας αεροπορία. Τα εντυπωσιακά μας στρατιωτικά αεροπλάνα και οι ήρωες πιλότοι μας. Τα παιδιά φυσικά ενθουσιασμένα με τις εικόνες μοιράστηκαν μαζί μας εμπειρίες τους ("ακούμε τα στρατιωτικά αεροπλάνα, αλλά δεν τα βλέπουμε", "εγώ τα είδα, κυρία, στην παρέλαση" κλπ)
  Νιώσαμε μεγάλη υπερηφάνεια για τους ανθρώπους αυτούς και ευχηθήκαμε στους Αγγέλους πάντα να τους προστατεύουν και να τους έχουν καλά.
  Τέλος, δημιουργήσαμε κι εμείς τα δικά μας πολεμικά αεροσκάφη με ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και με την πλαστελίνη στις ελεύθερες δραστηριότητες.

                                         

                                               



                                      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους όσοι γιορτάζουν σήμερα!
                                      ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στην πολεμική μας αεροπορία!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου