Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Μιρό, γραμμές και χρώματα....

Σήμερα η Βάγια η κουκουβάγια μας μάς έφερε στην τσαντούλα της κάποιες "πολύ όμορφες εικόνες"...


Μέσα σε έναν φάκελο είχε και κάποιες άλλες πιο μικρές εικόνες, αλλά και ένα γράμμα με μία φωτογραφία... τα παιδιά ανακάλυψαν πολύ εύκολα ότι τα μικρά κομμάτια του φακέλου ταίριαζαν με τις μεγάλες εικόνες και θέλησαν να τα βάλουν στη θέση τους.




Συζητώντας τις εικόνες είπαμε ότι είναι πολύ χαρούμενες, γιατί έχουν πολλά χρώματα κι επίσης ότι είναι σαν παιχνίδια. Έχουν ψαράκια, αστέρια, κύκλους και πολλές γραμμές.
Είδαμε έναν παππού στη φωτογραφία, αλλά δεν ήταν κανενός μας ο παππούς (ούτε και της κυρίας)... μάλλον, όμως κάπου θα έγραφε το όνομά του. "Διαβάσαμε" το όνομά του και η κυρία μας διάβασε ότι πρόκειται για έναν Ισπανό ζωγράφο και γλύπτη ("ο οποίος ζει στην Ισπανία και μιλάει ισπανικά") και πραγματικά τον συμπαθήσαμε πολύ για την "παιχνιδιάρικη" ζωγραφική του. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να μάθουμε για τις γραμμές και να παίξουμε πολλά παιχνίδια μαζί τους. 
Το πρώτο μας παιχνίδι μάς το έμαθαν τα μπαλόνια της μάγισσας ...


το τραγούδι αυτό το λατρεύουμε...
Το κόκκινο το μπαλόνι, λοιπόν, που ήταν αρχηγός και το μπλε, βοήθησαν το κίτρινο, που δεν το αγαπούσε η μάγισσα, το αγκάλιασαν, δέθηκαν όλα μαζί και ξεκίνησαν να ανεβαίνουν ψηλά στον ουρανό.
Πρώτα πρώτα ανέβηκαν ακολουθώντας έναν ίσιο δρόμο, χωρίς καθόλου στροφούλες...
Η γραμμή αυτή είναι η ευθεία...
και, φυσικά, την περπατήσαμε...



Μετά άρχισε ένα δροσερό αεράκι και ο δρόμος των μπαλονιών άρχισε να μοιάζει με το κυματάκι της θάλασσας κι εκείνα να χορεύουν χαρούμενα....
έτοιμη και η καμπύλη μας...


Στο τέλος, ο καιρός αγρίεψε κι άρχισαν οι αστραπές και οι κεραυνοί, αλλά τα μπαλονάκια μας δεν ανησυχούσαν καθόλου. Σφιχταγκαλιασμένα ανέβαιναν ελεύθερα στον ουρανό για να γλυτώσουν από τη μάγισσα κι ακόμη και οι κεραυνοί τους χαμογελούσαν...
έτοιμη κι η τεθλασμένη γραμμή...


Συνεχίσαμε κόβοντας γραμμούλες, προκειμένου να ενισχύσουμε τη λεπτή μας κινητικότητα και δημιουργήσαμε κι εμείς έναν ομαδικό πίνακα με πολλές γραμμές και χρώματα.


Στις ελεύθερες δραστηριότητες των "ήσυχων" γωνιών, που προηγούνται του μεσημεριανού μας φαγητού είμαστε εμφανώς επηρεασμένοι από όλο το πρωινό και δημιουργούμε ελεύθερα...







και συνεχίζουμε...!!!!!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου