Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

ο Γλεντζοφλέβαρος στο σχολείο μας!!!!

        Και ναι!!!!! Αποχαιρετήσαμε τον Ιανουάριο και ήρθε ο Φεβρουάριος!!! Ο μήνας με τις λιγότερες ημέρες...ο Κουτσοφλέβαρος.... σύνθετη λεξούλα....το έχουμε πολύ φέτος με τις σύνθετες λεξούλες και τρελαινόμαστε να βρίσκουμε τις λέξεις που κρύβονται μέσα τους... Είναι κουτσός Φλεβάρης, λοιπόν... γιατί;;; Γιατί έχει πιο λίγες μέρες...επειδή, όμως, εμάς δε μας αρέσει να τον φωνάζουμε έτσι, γιατί μπορεί και να στενοχωριέται θα τον φωνάζουμε κάπως αλλιώς... θα τον φωνάζουμε "Γλεντζοφλέβαρο" και θα γλεντήσουμε πολύ κι εμείς μαζί του. Γνωρίσαμε, λοιπόν, τον Γλεντζοφλέβαρο και τη "νονά" του Γιολάντα Τσορώνη Γεωργιάδη, η οποία, όμως, μας είναι ήδη πολύ γνωστή... εκείνη τον βάφτισε έτσι κυρία; Εκείνη... σας αρέσει;;; ναιιιιιι!!!!!


Διαβάσαμε την ιστορία, παίξαμε το παιχνίδι των ερωτήσεων και μπήκαμε στη θέση του Φλεβάρη... Συζητήσαμε το πώς θα νιώθαμε εμείς αν ήμασταν στη θέση του και τι θα κάναμε αν ήμασταν στη θέση των αδερφών του για να τον κάνουμε να νιώσει καλύτερα.
Τον ζωγραφίσαμε...





Συζητήσαμε για το πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε ένα παιδάκι που θα ήταν στο σχολείο μας και δεν θα μπορούσε να περπατήσει καλά, όπως κι ο Φλεβάρης....






Μετρήσαμε τις ημέρες του και μάθαμε το αρχικό του γραμματάκι...βρήκαμε λεξούλες που αρχίζουν από Φ,φ κι είδαμε το παρακάτω βιντεάκι...


το γράψαμε και ζωγραφίσαμε τον Φλεβάρη, αλλά και τις λεξούλες που αρχίζουν από Φ,φ...






Μείναμε στη χαρούμενη γιορτή, που κρύβει μέσα του, όπως κι ο αδερφός του ο Δεκέμβρης, τις Απόκριες!!!
Όμως φέτος οι Απόκριες θα έρθουν μαζί με τον Μάρτιο...πώς γίνεται αυτό;;;;
Να η ευκαιρία για δημιουργική γραφή....
συνεχίζουμε την ιστορία του Γλεντζοφλέβαρου και γινόμαστε κι εμείς συγγραφείς....
" Ο μικρούλης Φεβρουάριος πίστεψε αυτά που του είπαν τα αδέρφια του και ένιωσε καλύτερα. Δεν υπήρχε λόγος να είναι μόνος του στο παγωμένο βουνό και να κλαίει...ο αδερφούλης του ο Μάρτιος έμεινε κοντά του για να τον βοηθήσει, ενώ τα υπόλοιπα αδέρφια του ξεκίνησαν να γυρίσουν πίσω στο σπίτι τους. Τότε ο Φεβρουάριος, που του άρεσαν οι πλάκες, για να γλεντάει και να περνάει καλά, είπε στον Μάρτιο να σκαρώσουν μια πλάκα στα άλλα αδέρφια τους. Του είπε να κρύψουν πολύ καλά τις Αποκριές και να μην μπορούν να τις βρουν οι άλλοι μήνες. Μετά όταν είναι να έρθει ο Μάρτιος, να ντυθεί εκείνος καρναβάλι και να χορέψει με όλα τα αδέρφια τους, ενώ ο Φεβρουάριος θα κρυφτεί και δεν θα μπορούν να τον βρουν. Ο Μάρτιος συμφώνησε να κάνει το χατήρι του Φεβρουάριου και να κάνουν αυτή την πλάκα στα αδέρφια τους, για να μην τον στενοχωρήσει πάλι. Του είπε, όμως, ότι θα το κάνει μόνο για αυτή τη χρονιά, γιατί του ίδιου του αρέσει να ντύνεται τσολιάς και να κρατά ψηλά την Ελληνική σημαία κι όχι να ντύνεται καρναβάλι. Γι' αυτό και φέτος ο Μάρτιος πρώτα θα ντυθεί καρναβάλι και μετά θα φορέσει τη δική του πανέμορφη φορεσιά. Για να κάνει το χατήρι του αδερφού του, που τόσο αγαπάμε όλοι"
'Ζωγράφισαν" πάλι τα Αστεράκια μας κι ο μήνας μπήκε με τους καλύτερους οιωνούς!!! Ελπίζουμε να συνεχίσουμε τα ταξίδια της φαντασίας μέσα στην τάξη μας και να συνεχίσουμε να δημιουργούμε!!!!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου