Αλφαβητάρι

Αλφαβητάρι

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

25η Μαρτίου 1821!!!


                Ξεκινάμε βρίσκοντας στο χάρτη την Ελλάδα μας και την Τουρκία. Είμαστε γείτονες, μας χωρίζει η θάλασσα... Πώς θα έπρεπε να συμπεριφερόμαστε σαν γείτονες; πώς συμπεριφερόμαστε εμείς στους γείτονές μας; Οι Τούρκοι είχαν κατακτήσει για πολλά πολλά χρόνια την πατρίδα μας. Πώς ένιωθαν οι Έλληνες; Τι έπρεπε να κάνουν; Προσπαθούμε να δώσουμε απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

                                     


Μαθαίνουμε τους ήρωες του 1821. Σήμερα υπάρχουν ήρωες; Ποιοί είναι αυτοί; Τα παιδιά απάντησαν ότι είναι οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι φαντάροι και οι διασώστες(!). Όμως ήρωες είναι κι όσοι βοηθάνε τους γύρω τους ακόμη κι αν δεν ανήκουν στα παραπάνω σώματα.




Ψάχνουμε εικόνες και πληροφορίες για τον καθένα από τους ήρωες αυτούς στον υπολογιστή...


Κάναμε τα πορτραίτα τους...




τους κάναμε με πλαστελίνη...



ακούγοντας τραγούδια της 25ης Μαρτίου παίξαμε μουσικοκινητικά παιχνίδια ψάχνοντας να βρούμε τον ήρωα μέσα στην τάξη μας...







Δημιουργήσαμε τα λουλούδια της Επανάστασης...




Για ποιον λόγο έδωσαν τη ζωή τους όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Για την πατρίδα μας!!!
Τι είναι για εμάς η Ελλάδα; 







είναι ΕΙΡΗΝΗ, ΑΓΑΠΗ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΣΟΛΙΑΣ!!!!!

Εκτός, όμως, από τους ήρωες αυτούς που πήραν τα όπλα για την Ελευθεριά, υπήρχαν κι άλλοι Έλληνες, αλλά και ξένοι που αγαπούσαν την Ελλάδα μας, που βοήθησαν με άλλους τρόπους. Ένας απ' αυτούς ήταν ο Ρήγας Φερραίος, ο οποίος έγραψε τον Θούριο, που ξεσήκωσε τους Έλληνες και τους έδωσε δύναμη για να απελευθερωθούν από τους Τούρκους!



Και συνεχίζουμε....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου